top of page

Hoe lang doe ik met mijn product?Een veel gestelde vraag is hoe lang doe ik met mijn product? Dat is lastig in te schatten al kun je natuurlijk best een richtlijn geven. Alleen al de textuur van je product is bepalend, naast hoeveel water erin zit en of je de juiste crème gebruikt. Je kunt je voorstellen dat als jij een droge huid hebt en je smeert een luchtige dag crème dat je al gauw veel te veel crème gebruikt om te voldoen aan wat je huid vraagt. Ik help je graag om naast de juiste keuze te maken ook de hoeveelheden te bepalen. Uiteraard is dit een richtlijn maar zo zit je er nooit volledig naast en kun je zo lang mogelijk met je product doen.

De hoeveelheid die je van een product nodig hebt om het juiste effect te krijgen bepaalt uiteindelijk hoe duur een product is.

Als je kunt blijven smeren omdat het niet voldoende is, zijn de ingrediënten misschien niet voldoende voor je huidtype. Als je weer te weinig gebruik mis je weer de juiste werking van een product.

Een pot van een crème bij Éminence is al gauw 60ml waar de meeste toch op 50 ml zitten. Hoe hoog geconcentreerd een product is bepaald hoeveel je er va nodig hebt. Als daarnaast je potje begint met water hoef ik niet uit te leggen hoe snel je daar doorheen bent...


Ik heb mijn oma ooit een crème cadeau gedaan en maanden later kwam ik op de badkamer en stond hij er nog, bijna niet aangeraakt. Oma, smeer jij wel? Kind, het is een feestje en smeer dan ook alleen als ik iets bijzonders heb! Wat een zonde, gebruik dan liever korter een goed product en wel dagelijks dan dat je gaat besparen op een mooie crème en die maar af en toe smeert. Ten eerste gaat een product uiteindelijk over datum, vanaf het moment dat er zuurstof bij komt. En ten tweede kan die huid nooit wat opbouwen zo..

Maar inmiddels weet ik dat oma zeker niet de enige was.


zoals je al een beetje op het plaatje kunt zien:


  • Cleanser is ongeveer de hoeveelheid ter grootte van 50 cent

  • Toner 2 a 3 sprays

  • Exfoliant ongeveer ter grootte van 20 cent

  • Serum pipet 3 druppels

  • Serum fluid 2 pompjes

  • Masker hoeveelheid ter grootte van 50 cent

  • Dag- en nachtcrème ter grootte van 10 centDe Strawberry Rhubarb Dermafoliant is een poeder die je uit de fles schud en met water of een Cleanser kan mengen. Zoals rechts het plaatje is de juiste hoeveelheid.


Wist je dat je sommige crèmes als masker kunt aanbrengen zoals de Linden Treatment? Als je huid extreem droog is en echt even een boos kan gebruiken breng je hem in masker dikte aan en ga je er lekker mee slapen. Volgende ochtend is je huidje weer als nieuw..


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page