top of page

Hoe krijg ik een stralende huid?

Bijgewerkt op: 31 mrt. 2021
Een mooie stralende huid, dat is toch wel de wens van iedere vrouw en stiekem ook wel van de man. Het straalt namelijk gezondheid uit en geeft je zelfvertrouwen. De kenmerken van een stralende huid zijn:


 1. Optimale hydratatie, indien de huid vochttekort heeft ziet deze er dof en trekkerig uit en zijn er vaak ook meer lijntjes zichtbaar en oogt de huid slapper. Een vochtrijke huid ziet er vol uit en heeft een natuurlijke glans (niet te verwarren met een vette huid).

 2. Een gladde textuur met minimale poriën

 3. Een gezonde teint en goede doorbloeding

 4. Een egale huidskleur


Je huid is de spiegel van je gezondheid. Vaak zie je dan ook aan de huid al of iemand ziek is; koorts, geelzucht, wit zien. Het is een graadmeter hoe het met je gaat. Bedenkend dat te weinig slaap, dagelijkse stress, milieuvervuiling en leeftijd allemaal een rol spelen is het niet gek dat een stralende huid bovenaan vele gewenste lijstjes staat. Dagelijkse lichaamsbeweging, gezonde voeding en goede hydratatie zijn niet alleen goed voor de gezondheid, ze doen ook wonderen voor je huid.


Drink water gedurende de hele dag Als grootste orgaan snakt de huid naar water en als je gehydrateerd blijft zul je een paar positieve veranderingen opmerken, zoals:

 • Een gezondere teint

 • Minder fijne lijntjes en rimpels

 • En je zult het niet geloven, maar je houdt minder vocht in het lichaam vast


Puistjes door uitdroging?

Als je niet voldoende drinkt droog je snel uit. Ook al heb je daar in eerste instantie geen erg in maar wordt dit pas in een later stadium duidelijk door fysieke en cognitieve klachten. De huid heeft hier ook last van, en dat zie je. Als je uitgedroogd bent hebben huidcellen moeite om zelfs de meest basale functies uit te voeren, zoals celvernieuwing. Dit veroorzaakt een vertraging van het afstoten van dode huidcellen en na verloop van tijd stapelen ze zich op waardoor een doffe teint ontstaat, de poriën verstopt raken en puistjes ontstaan.

Een van de gemakkelijkste manieren om het uiterlijk en het gevoel van de huid te verbeteren is door gehydrateerd te blijven. Water is gunstig voor het lichaam, we bestaan er tenslotte voor een groot gedeelte uit. Het helpt gifstoffen en overtollig natrium wegspoelen terwijl het ook de bloedsomloop en elasticiteit in de cellen stimuleert.

Als je regelmatig last van puistjes of huidproblemen zoals eczeem ondervindt verhoogt het dagelijks drinken van voldoende water de bloedtoevoer naar de huidcellen, wat essentieel is voor het wegspoelen van onzuiverheden.

Als je van water drinken een belangrijk onderdeel van je dagelijkse gewoontes maakt, merk je dat het aantal puistjes en zelfs d grootte van je poriën afneemt.


Eet antioxidanten

Een dieet dat rijk is aan voedingsstoffen en antioxidanten speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van de huid. Het is geen geheim dat ingrediënten zoals suiker en bewerkte voedingsmiddelen belangrijke voedingsstoffen uit de huid onttrekken, en dat zie je. Voedingsmiddelen met veel suiker, verkeerde vetten en weinig vitamines of mineralen zorgen ervoor dat de huid vatbaarder wordt voor puistjes, hyperpigmentatie en dofheid. Bepaalde voedingsmiddelen, zoals zuivel of tarwe, kunnen bij sommige mensen ontstekingen veroorzaken wat kan resulteren in een vlekkerige, dunne en kwetsbare huid.


Antioxidanten voorkomen veel problemen Wanneer vrije radicalen worden aangemaakt (door zon, milieu of andere omgevingsstressoren) verzwakken ze het lichaam en de huid op cellulair niveau waardoor deze vatbaarder wordt voor schade en een merkbare afname van gezonde, stralende huidcellen. Antioxidanten neutraliseren deze vrije radicalen. Consumeer voeding die rijk is aan antioxidanten zoals kleurrijke groenten en fruit. Vul het eventueel aan met een goede multivitamine. Een goede manier om genoeg binnen te krijgen is slow- juicen. Het helpt mij enorm!Je lichaam in beweging brengen werkt als een medicijn

Een andere krachtige manier om de huid te verbeteren en een stralende teint te krijgen is door dagelijkse activiteit. Je hoeft geen marathons te lopen om een ​​mooie huid te krijgen – een dagelijkse wandeling of yoga biedt ook tal van voordelen voor de huid!

Een dagelijkse activiteit zorgt ervoor dat het bloed gaat pompen wat op zijn beurt de bloedsomloop en het zweten stimuleert – de manier waarop de natuur het lichaam ‘ontgift’. Wanneer je jezelf voldoende inspant zodat je gaat zweten wordt je lichaam aangemoedigd om voedingsstoffen, hormonen en zuurstof af te geven waar je ze wilt hebben: in je huid! Zuurstofrijk bloed biedt voordelen voor de huidcellen door ze te vullen en te voeden om je huid een natuurlijke en gezonde gloed te geven.

Vooral yoga wordt vaak aangeprezen als een manier om je evenwichtig en kalm te voelen, maar wist je dat het ook de gezondheid van de huid bevordert? Je lichaam bewegen is een medicijn. Het zorgt voor ontgifting door alle organen door te spoelen, het verbetert de ademhaling, het smeert gewrichten en versterkt de spieren.


Een actieve huid is een stralende huid Neem als onderdeel van je dagelijkse gewoonten gezichtsmassage op in je huidverzorgingsroutine. Met een paar eenvoudige technieken geeft een gezichtsmassage voordelen voor de huid: Je stimuleert de bloedsomloop, bevordert ontgifting en lymfeafvoer. Je verbetert de productie van elastine en collageen voor een steviger huid.

De combinatie met gezonde botanische huidverzorgingsproducten zorgt voor een verbeterde bloedcirculatie en doorstroming en er ontstaat een natuurlijke glow. De sleutel tot een effectieve gezichtsmassage is het gebruik van een product dat gemakkelijk over de huid glijdt – reinigende oliën, gezichtsoliën of serums zijn allemaal geweldige keuzes! Hoe droger je huid is hoe meer grip en dan is het soms iets te diep. Zeker langs de kaaklijn zitten vaak verklevingen en dar is het gevoelig. Leer veel van de filmpjes in "kennis centrum" de bindweefsel massage is een goede start voor thuis.


Een stralende huid met producten Je huidverzorgingsroutine is het laatste, maar zeker niet te vergeten middel om die prachtig stralende huid te krijgen. Door het regelmatig gebruik van speciale ‘thuis treatments’ zoals een ‘hot’ masker of de verhelderende serums en niet te vergeten een goede dagelijkse reiniging gaat je huid van dof of mat naar stralend!


Vergeet vooral de verwarmende maskers niet

De bijzonder verwarmende maskers hebben vele voordelen voor de huid door hun actieve ingrediënten:

 • De teint wordt helder en donkere vlekken minimaliseren

 • De poriën worden fijner

 • De huidcellen worden diep gehydrateerd

 • Overtollige talg wordt geabsorbeerd en verstopte poriën gereinigd

 • Fijne lijntjes en rimpeltjes worden geminimaliseerd

Tumeric Energizing Treamtent met Citrien Edelstenen en Kurkuma is een wel heel bijzonder product. Deze behandeling voor thuis bevat ingrediënten die de huid warm laten aanvoelen, zoals rode peper en zeoliet. Het verwarmende gevoel opent de poriën en schudt de huid wakker waardoor een energieke teint zichtbaar wordt. Het resultaat is een gezonde gloed en een steviger ogende huid.
Verhelderende Ingrediënten Voor velen is een stralende teint er een die egaal van kleur is. Of je nu tekenen van schade door de zon hebt of het gevoel dat je huid er een beetje dof uitziet, antioxidanten recht uit de de natuur doen je huid weer stralen. Kurkuma, Stone Crop en Zoethoutwortel doen dit o.a. voor je.

Vooral kurkuma is een favoriet van veel dermatologen en schoonheidsspecialisten. Als antioxidant en ontstekingsremmend voor het lichaam, zowel van binnen als van buiten, geeft het de huid een natuurlijke glans, terwijl het ook de productie van collageen verbetert, puistjes vermindert en de poriën reinigt.


Exfoliëren voor een stralende huid

Een peeling of scrub verwijdert de barrière van dode huidcellen die de huid verstoppen en laat de jonge nieuwe cellen tevoorschijn komen. Hierdoor kunnen ook de producten dieper in de huid doordringen waardoor ze effectiever zijn.

Wanneer de huid goed gepolijst en fris is weerkaatst het licht op de huid – wat die stralende gloed geeft. Je teint ziet er stralend uit als deze glad genoeg is om licht te reflecteren. Dode huidcellen stapelen zich op, verspreiden het licht en maken de huid dof.

Gebruik een exfoliërend product twee tot drie keer per week na het reinigen als onderdeel van je normale huidverzorgingsroutine om de huid er gezond en fris uit te laten zien.


Hydrateer met gezichtsoliën

Na het scrubben is het belangrijk om diep hydraterende ingrediënten te gebruiken om de nieuw onthulde huidcellen te verzorgen. Met name gezichtsoliën zijn een van de beste producten om in een huidverzorgingsroutine te gebruiken om hydratatie vast te houden en de huid een stralende uitstraling te geven. De Camellia Glow Solid Face Oil met Roze Toermalijn is een vaste gezichtsolie die in de huid smelt voor een diepe, herstellende hydratatie.


Botanische ingrediënten zijn nuttig bij het verjongen en verzachten van de huid, vooral als die er gestrest, dof of vermoeid uitziet. Zoek naar oliën van Marula, Hennepzaad en Camellia voor een huid die er stralend, soepel en verjongd uitziet.
Start met innerlijke positiviteit

Hoewel er een scala aan behandelingen en producten de huid kunnen verhelderen en verzachten begint een prachtige natuurlijke gloed altijd van binnenuit. Wellness begint met een goede basis van voeding en lichaamsbeweging, evenals een huidverzorgingsroutine die de huid helpt versterken en hydrateren. En voor sommigen, zo niet voor iedereen omvat een evenwichtig leven ook naar binnen kijken en een positieve mindset omarmen, evenals het gebruik van natuurlijke botanische stoffen of kristallen om te zorgen voor ontspanning en innerlijke rust in ons zo drukke dagelijkse leven.

Precies hierop is de nieuwe edelsteen collectie van Éminence Organics ontwikkeld.


Met de juiste zorg heeft iedereen een stralende huid!

Bron: Annelies Aarts, Bregje van Paassen, Éminence

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page