top of page

Hoe behandel ik een (open)wond?

Bijgewerkt op: 29 mrt. 2021

Het is de angst van elke moeder, je kind valt en breekt wat of haalt zich helemaal open.

Helaas kun je het niet altijd voorkomen en zit een ongelukje letterlijk in een klein hoekje.

Niet alles is met de kracht van de natuur op te lossen maar gelukkig een heleboel wel!

Ik heb daar een mooi voorbeeld van voor jullie, na een flinke val partij op school.


Ik kan het mij nog goed herinneren het telefoontje dat mijn dochter een schrammetje had opgelopen doordat ze uit een bolderkar wilde stappen op het moment dat net iemand ermee vandoor wilde gaan..

Ik was druk aan het werk en mijn eerste reactie was dan ook; een schrammetje, tja crème erop en weer door maar fijn dat jullie het even melden.

Maar toen ik mijn dochter aan de telefoon kreeg merkte ik al snel dat het geen schrammetje kon zijn, wat een verdriet en ik ken deze bikkel goed!

Keuzes zijn soms lastig maar werk neergelegd en meteen de auto in..


Ik moest mijn reactie inhouden want poef ik schrok wel even, dat wordt een litteken dacht ik meteen. Mijn mooie moppie een litteken in haar gezicht!

Ze stelde zich in ieder geval niet aan en een schrammetje was wat zacht uitgedrukt.Dag 1


Ik heb veel kennis en prachtige producten staan maar je wilt juist op een huid barrière die kapot is niet al te veel smeren. De huid zelf is tot zoveel instaat om te herstellen maar ik wilde perse ondersteunen en er alles aan doen. Maar eerst de huid rust geven en in ieder geval zeker uit de zon blijven.

Dag 3

Het werd er maar niet mooier op en mijn handen gingen jeuken.

De wond ging etteren en door het slapen en bewegen kon hij moeilijk genezen.

Na veel speur werk kreeg ik van iemand de goudentip, die deel ik graag met jullie.

Het is al zo oud maar werkt echt fantastisch, zelfs op open wonden! Heilaarde van Luvos; een poeder die je aanmaakt met water en als modder in een dikke laag aanbrengt op de wond. Potlood dikte dus meng hem met weinig water als glijd het zo van de huid af.

Heilaarde is gewoon verkrijgbaar bij de natuurwinkel, zeker met kinderen een musthave om in huis te hebben.
Dag 4


Het werd een feestje, lekker rommelen met modder en het verkoelde meteen, minder jeuk en je zag het veranderen.

Een open huid mag je natuurlijk niet teveel op wrijven. Het eraf halen mag dan ook alleen door voorzichtig te spoelen of zacht met een kompres afnemen zonder enige druk. Dan krijg je het zeker niet helemaal schoon maar de restje aarde die erin blijven zitten kunnen geen kwaad en werken alleen maar helend op de huid.
Dag 5

Kijk eens wat een prachtig helend proces en zo snel! Echt fantastisch, na twee a drie dagen zag het er al zo uit. Juist als de huid na een wond rood is moet je zeker heel goed beschermen. Je wilt geen (donkere) vlekken en littekens overhouden. Als de huid eenmaal intact is kun je aan de slag met helende producten. De Birch water is hiervoor geweldig naast verzorging met de Recovery Oil. De olie mag zeker om de paar uur aangebracht worden als extra ondersteuning.

En vergeet niet met elke wond dus ook puistjes en andere vormen van ontstekingen om heel goed te beschermen met minimaal SPF 30? Het voorkomen is veel beter dan later de pigment verschillen aan te moeten pakken.


Luvos Heilaarde De kracht van de NatuurRecente blogposts

Alles weergeven
bottom of page