top of page

Bomen brengen geluk!

Voor elk verkocht product van Éminence Organics wordt een boom geplant. Een eerlijk, duurzaam en intensief product is voor mij heel belangrijk. Maar het geeft toch nog een extra goed gevoel als voor elk gekocht product we samen de wereld een beetje mooier maken. Inmiddels heeft Éminence al meer dan 16.000.000 bomen kunnen aanplanten dankzij jullie Éminence gebruikers. Dank daarvoor!
De kracht van een boom

  • Produceert ongeveer 260 kilo zuurstof per jaar

  • Absorbeert zoveel koolstof in een jaar als een auto produceert met 42.000 km rijden

  • Helpt luchttemperatuur verlagen

  • Helpt klimaatverandering tegen te gaan, beter nog dan waterpompen of zonnepanelen

  • Stabiliseert de bodem en voorkomt wind- en bodemerosie door zijn wortels

  • Klim en speelplezier voor een hoop kinderen

Inmiddels hebben ze bomen geplant in meer dan 22 landen over de hele wereld. In ontwikkelingslanden zorgt dit ervoor dat mensen hun eigen voedsel kunnen verbouwen en een duurzaam inkomen voor hun gezin kunnen opbouwen.


Bossen voor de toekomst

Bomen helpen het milieu te herstellen, verminderen de impact van klimaatverandering en creëren een groenere aarde voor toekomstige generaties. Helaas wordt er veel te veel gekapt en is het juist nodig om veel groen te creëren.


Ondersteuning vanuit Éminence

Éminence’s Forests for the Future Program traint boeren in ontwikkelingslanden in het (ver)bouwen van productieve en duurzame gewassen en boerderijen. Hierdoor kunnen plattelandsgemeenschappen worden ontwikkeld, waardoor lokale mensen hun omgeving kunnen herstellen, hun eigen voedsel kunnen verbouwen en een duurzaam inkomen en toekomst voor zichzelf, hun gezinnen en hun gemeenschap kunnen opbouwen.

Door specifieke soorten snelgroeiende bomen, fruitbomen, hardhout en voedselgewassen systematisch te planten gedurende een periode van vier jaar, kunnen gezinnen hun leven voor altijd positief veranderen. Deelnemers aan het programma planten duizenden bomen die families voorzien van duurzame voedselbronnen, veevoer, producten om te verkopen, brandhout en een 400% toename van hun jaarinkomen in vier jaar.
Doelen bereikt

Minimaal 200 boerenfamilies zijn al begeleid, wat een bescherming van ongeveer 2.000 mensen tegen extreme armoede heeft opgeleverd. Dit is toch een geweldig initiatief

Minimaal 400.000 fruit-, noten- en bosbouwbomen per jaar voor huishoudelijke consumptie en verkoop. Al die mondjes die weer gevoed worden door de ondersteuning van bomen met heerlijk fruit.


Als ik mijn huid goed kan verzorgen en tegelijkertijd milieubewust bezig ben én mensen die het hard nodig hebben kan ondersteunen word ik daar blij van!


Jij toch ook?

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page