top of page
breedte.jpeg
Klaproos
Ontwerp zonder titel (49).png

Welk huidtype heb ik?

Vind je het lastig om te bepalen welk huidtype je hebt? Wellicht kun je hier wat eigenschappen terugvinden, ik help je graag op weg. Kom je er echt niet uit, schroom dan niet om contact te leggen voor het juiste advies.

 

Droge huid

Je huid voelt vaak droog en strak aan en het gaat soms gepaard met schilfers. Fijne lijntjes zijn daardoor vaak eerder zichtbaar met name rondom ogen en mond. Let erop dat je met een droge huid een paar keer per week een peeling doet. Je wilt voorkomen dat die bovenste (dode) huidlaag weer terugkomt en wellicht gerstekorrels ontwikkelen. Naast een goede peeling is een masker gericht op vocht en wat voller van textuur heerlijk voor dit soort huidjes.

Wist je dat een droge huid waar je niks aan doet vaak sneller ouder lijkt door de ontwikkeling van rimpels?

Gebruik: Vooral de hydraterende en volle producten, bijvoorbeeld Bamboo producten en balsems, oliën of Linden Calendula Treatment

 

Normaal/ Gecombineerd

Je huid is gelijkmatig van kleur, niet vettig en niet droog. Het kan soms tijdelijk voorkomen dat je huid wat vettig is maar misschien meer gericht op een menstruatiecyclus dan standaard. Je huid ervaart niet of nauwelijks problemen of puistjes en je bent eigenlijk heel tevreden maar wil dit graag zo houden en wellicht preventief op de veroudering werking.

Gebruik: veel mogelijkheden bijvoorbeeld Mangosteen collectie of Stone Crop in ieder geval aangepast aan leeftijd.

 

Vette huid/ Acne

Je huid glimt snel, heeft zichtbare poriën en is gevoelig voor puistjes en vlekjes. Vaak ontstaan die vlekjes door met ontstekingen en wondjes onbeschermd de zon in te gaan. De voordelen van een vette huid is dat je minder snel rimpels krijgt maar heeft veel aandacht nodig om de talgproductie onder controle te krijgen en zo min mogelijk littekens en schade. Ook wordt te veel glans als onprettig ervaren al wil ik waarschuwen voor een veel gemaakte fout door de huid uit te drogen met de gedachten dat de puistjes dan wel snel weggaan... Er ontstaat zo’n disbalans die juist vaak meer talgproductie creëert en zo blijf je in een vicieuze cirkel bezig. Goede en juiste verzorging is een vereiste en geen uitdroging.

Gebruik: Clear Skin en Acne lijn. 

 

Gevoelige huid/ Couperose

De gevoelige huid is vaak ook een kwetsbare huid die snel geïrriteerd is en roodheden heeft. Vaak is dit ook deels genetisch bepaald, maar ook dan kun je zeker bijsturen en zorgen dat het niet erger wordt! Bij deze huidjes is weerinvloed en voeding ook een grote rol en zijn natuurlijke producten nog belangrijker. Meer troep betekent ook meer kans op een verkeerde reactie, en begrijp mij niet verkeerd want doorbloeding krijgen is niet altijd een verkeerde reactie want het is juist nodig voor huidverbetering. Deze huid heeft een milde aanpak nodig met kalmerende producten zodat de huid meer weerstand krijgt en symptomen verlichten.

Gebruik: Calm Skin

 

Hyperpigmentatie

Donkere vlekken, littekens, onregelmatige teint, hyperpigmentatie kan iedere huid beïnvloeden in verschillende invloeden. Soms ook positief want hoe mooi kunnen sproetjes zijn! Een plaatselijk verhoogde melanine in de huid is de boosdoener. Aanleg, zwangerschap, stress, (zon) schade zijn allemaal factoren die hyperpigmentatie veroorzaken. Gebruik de aangepaste Bright Skin lijn en gebruik werkelijk altijd een zonbescherming! Anders is het dweilen met de kraan open.

Gebruik: Bright Skin

 

Verouderde huid

Vanaf ongeveer je 35ste- 40ste levensjaar krijg je met veroudering te maken en ga je het langzaam zien. Ook hierbij spelen genen en je leefstijl weer een grote rol. De huid verandert en wordt dunner en verliest collageen en elastine en fijne lijntjes worden rimpels. Preventief werken is altijd het beste maar ook zeker als je rimpels al hebt kun je intensief aan de slag met Éminence. Juist met dit soort huiden is doorbloeding en activiteit terugkrijgen in de huid een must! Goede zon bescherming is je beste anti-aging product want zonschade staat stipt op 1 qua veroudering van de huid, daarna speelt leefstijl een grote rol.

Gebruik: Firm Skin en Marine Flower Peptide.

 

Ouder wordende huid met acne

Je dacht dat de periode van jeugdpuistjes nu toch wel voorbij was! Helaas, ook op latere leeftijd kan er een periode komen vaak rond de overgang dat je huid verouderd maar tegelijkertijd ontstekingen en puistjes laat zien rondom kaak- halsgebied. Éminence heeft hier een geweldige lijn voor ontwikkelt want je wilt de huid niet uitdrogen en  juist aan de veroudering werken maar tegelijk van die hormonale schommelingen in je huid af. De Eight Greens Collection is de perfecte uitkomst! Het voelt fris aan en niet te sterk geurend, fijn als je gevoelig bent voor opvliegers en sterke geuren in deze fase. En dames ook deze fase is gelukkig tijdelijk maar goede ondersteuning is dan wel prettig.

Wist je dat Teunisbloemolie en Macapoeder heel ondersteunend zijn (op een natuurlijke manier) als je last hebt van hormoonschommelingen? Lekker door een smoothie of je yoghurt.

Gebruik: Eight Greens Collection of beginnend met de Clear Skin lijn.

bottom of page